Home / SLOVENSKO / Smer je pripravený na vyhostenie vlády, k Hlasu pridal ďalších 300-tisíc podpisov za referendum (video)

Smer je pripravený na vyhostenie vlády, k Hlasu pridal ďalších 300-tisíc podpisov za referendum (video)

23.4.2021 (Webnoviny.sk) – Strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) vyzbierala 300-tisíc podpisov obyvateľov Slovenska pod petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. Uviedol to na piatkovej tlačovej besede predseda strany Robert Fico.

„Ak v P.O. Boxe, ako dnes hovoril predseda strany Hlas-SD, bolo okolo 280-tisíc podpisov, to bol ten kolektívny zber, tak my k tomu za stranu Smer-SD pridávame 300-tisíc,“ povedal Robert Fico. Doplnil, že tak budú na úrovni vysoko cez 500-tisíc.

Záverečné číslo budú vedieť v pondelok, pretože hárky ešte prichádzajú. Fico si myslí, že referendum by mohlo byť na prelome augusta a septembra alebo v septembri, čo je podľa neho vhodný termín. Predseda strany Smer-SD zároveň na piatkovej tlačovej besede podpísal petičný hárok.

Referendum na Slovensku vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350-tisíc občanov alebo na základe uznesenia Národnej rady SR (NR SR) do 30 dní od petície, respektíve uznesenia NR SR. Referendum sa vykoná do 90 dní od jeho vyhlásenia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: predčasné voľby, referendum, referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Smer je pripravený na vyhostenie vlády, k Hlasu pridal ďalších 300-tisíc podpisov za referendum (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *