Home / EKONOMIKA / Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press, predáva svoj menšinový podiel

Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press, predáva svoj menšinový podiel

22.4.2021 (Webnoviny.sk) – Investičná skupina Penta predáva svoj menšinový 34 percentný podiel vo vydavateľstve Petit Press tradičnému investorovi do nezávislých médií Media Development Investment Fund (MDIF) z New Yorku.

Ako informoval spravodajský portál Sme.sk, Penta tak definitívne odchádza z vydavateľstva Petit Press. Dodal, že MDIF v 90-tych rokoch vydavateľstvu pomohol prekonať náročné obdobie za vlády Vladimíra Mečiara pôžičkou, za ktorú vydavateľstvo vybudovalo svoje prvé tlačiarne.

MDIF je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá. Aktívnym je najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. Investormi sú aj manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík. Tí kupujú zvyšných 5,5 percenta akcií.

Spomínaný portál priblížil, že odchádzajúci akcionár mal v posledných rokoch odlišný názor na ďalšiu stratégiu na rozvoj vedenia vydavateľstva. „Vzhľadom na to, že sme dostali atraktívnu ponuku, súhlasili sme s predajom nášho minoritného podielu. Naše pôsobenie v Petit Presse bolo pre nás cennou skúsenosťou, hlavne z pohľadu fungovania digitálneho predplatného, ktoré sme začali intenzívne rozvíjať predovšetkým v našom českom vydavateľstve Vltava Labe Media,“ povedal jeden z partnerov Penta Investments Marián Slivovič.

Viac k témam: médiá
Zdroj: Webnoviny.sk – Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press, predáva svoj menšinový podiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *