Home / SLOVENSKO / Heger telefonoval s prezidentom Zelenským, podporil suverenitu a nezávislosť Ukrajiny

Heger telefonoval s prezidentom Zelenským, podporil suverenitu a nezávislosť Ukrajiny

22.4.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) vyjadril podporu Ukrajine počas rozhovoru s prezidentom Volodymyrom Zelenským, s ktorým telefonoval v stredu 22. apríla. Prediskutovali spolu výzvy, ktorým Ukrajina čelí, zároveň aj bilaterálne vzťahy so Slovenskou republikou.

Má záujem o skorú návštevu

Heger v tejto súvislosti avizoval záujem o skorú návštevu Ukrajiny s cieľom potvrdiť vzájomné blízke putá. V tlačovej správe o tom informoval Úrad vlády SR.

Slovenská republika, ako Heger dodal, opätovne vyjadrila podporu suverenite a územnej celistvosti Ukrajiny, pričom zásahy do nej vníma ako vážne porušenie medzinárodného práva. Premiér potvrdil, že slovenská vláda bude naďalej podporovať európsku perspektívu Ukrajiny s tým, že je potrebné, aby pokračovala v reformnom úsilí.

Diskutovali aj o letisku v Užhorode

Počas telefonátu diskutovali lídri krajín aj o situácii na medzinárodnom letisku v Užhorode. V septembri minulého roka počas oficiálnej návštevy ukrajinského prezidenta minister dopravy SR Andrej Doležal (Sme rodina) a ukrajinský minister infraštruktúry Vladyslav Krykliy podpísali dohodu o stanovení podmienok využívania časti vzdušného priestoru SR na letisku.

Na jeho eventuálnom otvorení pre verejnosť by ukrajinský prezident chcel privítať aj slovenského premiéra. Heger pozval Zelenského na bezpečnostné fórum Globsec.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: medzinárodné vzťahy, premiér Slovenskej republiky, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger telefonoval s prezidentom Zelenským, podporil suverenitu a nezávislosť Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Druhý proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Kováčikom bude pokračovať v máji

Na májovom pojednávaní by mal Dušan Kováčik predniesť svoju záverečnú reč.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *