Home / SVET / Pri nehode vlaku v Seattle sa automaticky spustili brzdy, rušňovodiča asi rozptyľovala iná osoba

Pri nehode vlaku v Seattle sa automaticky spustili brzdy, rušňovodiča asi rozptyľovala iná osoba

DUPONT 20. decembra (WebNoviny.sk) – Vlaku, ktorý sa v pondelok vykoľajil na železničnom nadjazde južne od Seattlu, sa pri nehode automaticky spustili brzdy.

Informovala o tom predstaviteľka Národnej rady pre bezpečnosť dopravy (National Transportation Safety Board – NTSB) Bella Dinh-Zarr s tým, že podľa predbežných informácií nič nenaznačuje, že by rušňovodič manuálne spustil núdzovú brzdu. Ako dodala, príčina incidentu ešte stále nie je známa.

Ďalšia osoba v rušni

Agentúra AP, ktorá komunikovala s nemenovaným federálnym úradníkom, informovala, že sa kompetentné orgány pri vyšetrovaní zameriavajú aj na možnosť, že rušňovodiča havarovaného vlaku rozptyľovala prítomnosť ďalšej osoby v rušni.

Odporúčame:
Video: Pri Seattli sa vlak vykoľajil na diaľnicu, hlásia obete a zranených (aktualizované)

V čase nehody tam bol totiž aj zamestnanec v zácviku. Ďalšou súčasťou vyšetrovania je aj preskúmanie potrebného tréningu rušňovodičov a ďalších členov posádky.

Obmedzovač rýchlosti nefungoval

Vyšetrovatelia už skôr informovali, že vlak šiel rýchlosťou 129 kilometrov za hodinu v úseku, kde je povolených len 48 kilometrov za hodinu. Vlak nemal podľa neskorších zistení funkčnú technológiu na obmedzovanie rýchlosti. Ako informovali úrady, systém mal síce nainštalovaný, nebol však funkčný.

Odporúčame:
Vlak zrazil medzi Pezinkom a Bratislavou človeka, zdravotným záchranárom pomáhali aj hasiči

Havária vlaku si vyžiadala tri obete a viac než 70 zranených. Vo vlaku bolo v čase havárie 80 cestujúcich a piati zamestnanci dráh. Vlaková súprava najväčšej americkej železničnej spoločnosti Amtrak smerovala zo Seattlu do Portlandu v štáte Oregon a vykoľajila sa o 7:34 miestneho času (16:34 SEČ) 64 kilometrov južne od Seattlu.

Viac k témam: nehoda vlaku, Seattle, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri nehode vlaku v Seattle sa automaticky spustili brzdy, rušňovodiča asi rozptyľovala iná osoba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Počet obetí povodní v Poľsku stúpol na deväť, našli sa ďalšie dve telá

Povodne po prívalových dažďoch zaplavili domy a poškodili mosty a cesty v mestách Stronie Śląskie, Nysa a v mnohých okolitých dedinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *