Home / EKONOMIKA / Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka

Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka

WASHINGTON 20. decembra (WebNoviny.sk) – Republikáni v Senáte amerického Kongresu schválili najrozsiahlejšiu daňovú reformu v USA za viac ako tri desaťročia a nasledovať bude záverečné hlasovanie v Snemovni reprezentantov, ktoré má byť ešte v stredu.

Snemovňa návrh zákona schválila už skôr v utorok, ale Senát musel urobiť malé zmeny, aby zákon neporušoval senátne pravidlá o rozpočte. Za reformu hlasovalo 51 senátorov, proti bolo 48, pričom ju podporili všetci republikáni a odmietli všetci demokrati.

Odporúčame:
Grécko paralyzoval celodenný generálny štrajk, odbory protestujú proti úsporným opatreniam

Daňová reforma, ktorá znamená redukciu daní v najbližšom desaťročí o takmer 1,5 bil. USD, nadobudne platnosť v januári. Nový zákon znižuje daň z príjmov korporácií z úrovne 35 percent na 21 percent.

Horná sadzba dane z príjmov fyzických osôb sa zníži z 39,6 percenta na 37 percent. U zamestnancov sa zmeny pri zdaňovaní ich výplat prejavia vo februári.

 

Viac k témam: daňová reforma, Donald Trump, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kampaň na propagáciu Slovenska za štyri milióny eur využíva zábery z Ruska. Agentúra porušila zadanie, priznáva Raši (video)

Veronika Remišová tiež uviedla, že do kampane boli zo strany ministra v prípade tlačených a online médií zapojené jedine médiá finančnej skupiny Penta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *