Home / SLOVENSKO / Súd v kauze podplácania štátneho tajomníka Fecka odložili, pojednávanie sa začne koncom apríla

Súd v kauze podplácania štátneho tajomníka Fecka odložili, pojednávanie sa začne koncom apríla

20.4.2021 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zrušil hlavné pojednávanie v kauze pokusu podplatiť štátneho tajomníka rezortu pôdohospodárstva Martina Fecka (OĽaNO), vytýčené na štvrtok 22. apríla. Ako informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, nasledujúci termín pojednávania v tejto veci je 29. apríl.

Polícia v tomto prípade v septembri 2020 v rámci akcie „Contract“ zadržala Petra Ch. a Miroslava S. Dvojicu obvinili z podplácania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, pričom súd ich následne vzal do väzby.

Podľa polície obvinení za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému štátnemu tajomníkovi sľúbili päť percent z hodnoty projektu alebo 60-tisíc eur v hotovosti. V tomto prípade išlo o Centrálny údajový repozitár Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (UKSÚP) v rámci projektu „Centrálny údajový repozitár ÚKSÚP – komplexný projekt pre manažment údajov“ v hodnote 1 497 614 eur.

„Štátny tajomník Martin Fecko s políciou spolupracoval a k odovzdaniu úplatku nedošlo,“ zdôraznila v septembri 2020 polícia. Dodala, že obvineným v prípade dokázania viny za podplácanie hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti sedem až 12 rokov.

Viac k témam: akcia „Contract“, korupcia, štátny tajomník, súdy, úplatok
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd v kauze podplácania štátneho tajomníka Fecka odložili, pojednávanie sa začne koncom apríla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *