Home / šport / Hokej / Zdeno Chára vynechal prvý zápas v sezóne, Washington ho zaradil na listinu zranených

Zdeno Chára vynechal prvý zápas v sezóne, Washington ho zaradil na listinu zranených

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Zdeno Chára si chvíľu bude musieť počkať na tisícšesťstý zápas v základnej časti NHL. Slovenský hokejový veterán v nedeľu prvýkrát v tejto sezóne chýbal pre nešpecifikované zranenie v zostave tímu Washington Capitals a nebol súčasťou prehry so svojím niekdajším zamestnávateľom Bostonom Bruins 3:6.

Cháru v nedeľu v treťom obrannom páre Capitals nahradil Trevor van Riemsdyk. Skúsený slovenský bek sa ocitol na listine zranených hráčov posudzovaných na báze denného pozorovania.

V sobotňajšom zápase proti Philadelphii súperovi hráči dvakrát nastrelili brániaceho Cháru pukom do pravého členka. Stalo sa to ešte počas druhej tretiny, ale 44-ročný obranca napokon dohral zápas, v ktorom Washington zvíťazil 6:3. Bol to jeho 45. duel v aktuálnej sezóne a 1598. v dlhočiznej kariére v NHL. V nedeľu však už rodák z Trenčína proti Bostonu na ľade chýbal. „Musíme zaplátať nejaké diery v obrane po sobotňajšej noci, keďže tam boli tri či štyri bloky puku v našej defenzívnej zóne. Týka sa to aj Cháru,“ priznal tréner Washingtonu Peter Laviolette na webe NHL.

Chára sa v 45 zápasoch tejto sezóne, prvej v drese Washingtonu, predviedol dvoma gólmi a siedmimi asistenciami ako aj ôsmimi plusovými bodmi. Celkovo strávil na ľade v priemere 18:24 min. Washington je líder Východnej divízie NHL o dva body pred New Yorkom Islanders a tri body pred Pittsburghom Penguins.

Viac k témam: NHL, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zdeno Chára vynechal prvý zápas v sezóne, Washington ho zaradil na listinu zranených © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obranca Šimon Nemec strelil v derby svoj tretí gól v NHL (video)

Dvadsaťročný obranca odohral svoj 43. zápas v aktuálnej sezóne NHL, na konte má okrem troch presných zásahov aj 14 asistencií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *