Home / SLOVENSKO / Klientske centrá budú fungovať v normálnom režime, výnimkou sú pracoviská evidencie zbraní a streliva

Klientske centrá budú fungovať v normálnom režime, výnimkou sú pracoviská evidencie zbraní a streliva

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Klientske centrá rezortu vnútra budú od utorku 20. apríla verejnosti prístupné v štandardných úradných hodinách, teda v pondelok, utorok a štvrtok od 8:00 do 15:00, v stredu od 8:00 do 17:00 a v piatok od 8:00 do 14:00. Ako ďalej rezort vnútra informuje v tlačovej správe, výnimkou sú pracoviská evidencie zbraní a streliva, ktoré nemajú úradné hodiny v utorok po 12:00 a vo štvrtok.

Podmienkou je negatívny test

„Oddelenia Policajného zboru na úseku dokladov, dopravných evidencií a zbraní a streliva vybavia všetky požiadavky s výnimkou vydávania certifikátov pre kvalifikovaný e-podpis, keďže na to existuje bezplatná elektronická služba,” informovalo ministerstvo. Pokiaľ ide o pracoviská odborov okresných úradov, tie podľa rezortu poskytujú služby bez obmedzenia.

Viac o téme: Koronavírus

Ministerstvo zdôrazňuje, že podmienkou vstupu na pracoviská je negatívny test nie starší ako sedem dní, doklad o zaočkovaní či potvrdenie o prekonaní alebo diagnostike ochorenia COVID-19.

Poplatky sa pri e-službe znižujú

„V interiéroch môže byť len obmedzený počet osôb, konkrétne jedna osoba na 15 metrov štvorcových, preto vstup na pracoviská budú usmerňovať supervízori a poverené osoby. Každý návštevník je povinný rešpektovať ich pokyny a hygienické nariadenia,” uvádza ministerstvo.

Rezort doplnil, že napriek uvoľneniam verejnosti odporúča uprednostniť elektronickú či písomnú komunikáciu s pracoviskami okresných úradov a policajných oddelení dokladov. „Pripomíname, že správne poplatky sa pri použití e-služby znižujú o polovicu, najviac o 70 eur,” dodalo ministerstvo vnútra.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, klientské centrá, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Klientske centrá budú fungovať v normálnom režime, výnimkou sú pracoviská evidencie zbraní a streliva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *