Home / SLOVENSKO / Expolicajt vypovedal, kto vydal príkaz zamiesť pod koberec Kováčikov vklad 204-tisíc eur

Expolicajt vypovedal, kto vydal príkaz zamiesť pod koberec Kováčikov vklad 204-tisíc eur

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalý policajt Pavol Vorobjov priznal, že zastavil prešetrovanie peňažného vkladu v objeme 204-tisíc eur, ktorý si na účet vložil bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk.

Podľa stíhaného Vorobjova vydal príkaz zastaviť preverovanie vtedajší riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorým bol v súčasnosti stíhaný Peter Hraško.

Portál pripomína, že keď Kováčik ešte ako špeciálny prokurátor pred štyrmi rokmi vložil na svoj účet 204-tisíc eur, banka to vyhodnotila ako neobvyklú obchodnú operáciu a nahlásila polícii, konkrétne finančnej spravodajskej jednotke.

„Elitná policajná zložka mala prípad preveriť a prípadne aj iniciovať vyšetrovanie. Nič také sa však nestalo,” uvádza portál s tým, že zistenia o vysokom peňažnom vklade vtedajšieho špeciálneho prokurátora nikdy neopustili finančné spravodajstvo.

Vorobjov, ktorý v tom čase viedol finančnú spravodajskú jednotku podľa portálu tvrdí, že Kováčika vtedy ani nepoznal, takže on sám nemal dôvod „upratať” hlásenie banky. Pokyn, že informácia o vklade nemá opustiť finančnú spravodajskú jednotku dostal podľa vlastných slov od Hraška Vorobjov, ktorý je obvinený vo viacerých kauzách a momentálne spolupracuje s políciou podľa portálu príkaz splnil.

Viac k témam: špeciálny prokurátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Expolicajt vypovedal, kto vydal príkaz zamiesť pod koberec Kováčikov vklad 204-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *