Home / SLOVENSKO / Negatívny test na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst už nebude potrebný

Negatívny test na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst už nebude potrebný

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Pri ceste na pohreb blízkej osoby, na uzavretie manželstva alebo na krst nebude potrebné preukázať sa negatívnym testom na prítomnosť ochorenia COVID-19. Na svojom webe to uviedla Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Uvoľnenie opatrení

Na základe uznesenia vlády zo 16. apríla sa totiž od pondelka uvoľňujú protipandemické opatrenia. Opätovne tak bude možná aj návšteva kostolov.

Viac o téme: Koronavírus

Počet návštevníkov v kostole alebo obdobnom priestore nesmie v jednom okamihu prekročiť koncentráciu jednej osoby na 15 metrov štvorcových z plochy určenej pre návštevníkov. Ak táto plocha nedosahuje veľkosť 90 metrov, môže sa v kostole naraz nachádzať najviac šesť ľudí.

Do počtu zúčastnených sa pritom nezapočítavajú deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby.

Zákaz podávania rúk

Vstup do kostola bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami, pri vchode musí každý kostol poskytnúť návštevníkovi dezinfekciu na ruky alebo jednorazové rukavice.

Veriaci musia dodržiavať dvojmetrové odstupy s výnimkou obradov, pri ktorých to nie je možné. Osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo majú príznaky respiračného ochorenia, budú z obradov vylúčené.

V kostoloch bude zakázané podávanie rúk. V priestoroch, kde sa vykonávajú obrady, budú odstránené nádoby s vodou.

Rovnako je zakázané vykonávať obrady pitia, pri ktorých pije z jednej nádoby viac ako jedna osoba. Kostoly musia povinne vykonávať dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh a predmetov.

Viac k témam: antigénové testovanie, COVID-19, Koronavírus, krst, pohreb
Zdroj: Webnoviny.sk – Negatívny test na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst už nebude potrebný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *