Home / SVET / Lesný požiar Thomas je 2. najväčším v histórii Kalifornie, zničil vyše 100-tisíc hektárov územia

Lesný požiar Thomas je 2. najväčším v histórii Kalifornie, zničil vyše 100-tisíc hektárov územia

LOS ANGELES 20. decembra (WebNoviny.sk) – Lesný požiar Thomas, ktorý od začiatku decembra sužuje južnú Kaliforniu, je druhým najväčším požiarom v histórii štátu.

Thomas celkovo zachvátil viac ako 110-tisíc hektárov územia a je len o zhruba 485 hektárov menší ako najväčší požiar v kalifornskej histórii z roku 2003, ktorý si svojho času vyžiadal 15 obetí.

Hasiči s ohňom vyčíňajúcim v okresoch Ventura a Santa Barbara naďalej bojujú, pod kontrolou majú z neho len 55 percent. Hasenie im však už uľahčuje ustupujúci vietor a väčšia vlhkosť vzduchu.

Odporúčame:
Hasiči dostávajú obrovský lesný požiar v Kalifornii pod kontrolu, štyri mestá sú však ohrozené

Thomas sa rozhorel 4. decembra a odvtedy zničil viac ako tisíc budov. Hrozbu ešte stále predstavuje pre 18-tisíc ďalších stavieb. Pri požiari zahynuli jeden požiarnik a jeden civilista. Hasičské práce si pri Thomasovi, ktorý hasí vyše šesťtisíc požiarnikov, doteraz vyžiadali 110 miliónov dolárov (v prepočte 93 miliónov eur). Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky edition.cnn.com.

Viac k témam: Kalifornia, lesný požiar, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Lesný požiar Thomas je 2. najväčším v histórii Kalifornie, zničil vyše 100-tisíc hektárov územia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko obchádza sankcie. Do krajiny dorazilo luxusné lietadlo Airbus A320neo za 110 miliónov dolárov

Podľa jedného zdroja Iliev zakúpil nové lietadlo na nahradenie staršieho modelu Airbus A318CJ a druhý zdroj potvrdil, že majiteľ lietadla je prepojený so skupinou Kievskaja Ploščaď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *