Home / SVET / Belgicko zmierňuje po poklese infikovaných opatrenia, otvoria sa terasy reštaurácií aj barov

Belgicko zmierňuje po poklese infikovaných opatrenia, otvoria sa terasy reštaurácií aj barov

15.4.2021 (Webnoviny.sk) – Belgicko plánuje na budúci mesiac znovu otvoriť vonkajšie sedenie reštaurácií, barov a krčiem, ako aj zrušiť zákaz vychádzania. Počty nových prípadov koronavírusu v krajine klesajú a vláda sa preto rozhodla, že je načase začať uvoľňovať prísne obmedzenia.

Reštaurácie a bary boli pre pandemické opatrenia zatvorené od polovice októbra. Ich majitelia však v ostatnom období lobovali za opätovné otvorenie a od 8. mája budú môcť uvítať zákazníkov na vonkajších terasách. Počnúc 26. aprílom budú môcť otvoriť salóny krásy, kaderníctva, tetovacie štúdiá či prevádzky obchodov.

Viac o téme: Koronavírus

Premiér Alexander De Croo vyhlásil, že Belgicko sa rozhodlo ísť cestu opatrného uvoľňovania opatrení. Počet nových prípadov podľa jeho slov v priebehu ostatného týždňa klesol o 19 percent, no situácia v nemocniciach naďalej zostáva kritická.

Ďalšia fáza zmierňovania opatrení by mala prísť počas júna, keď sa očakáva, že v Belgicku dovtedy zaočkujú veľkú väčšinu ľudí nad 65 rokov.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Belgicko zmierňuje po poklese infikovaných opatrenia, otvoria sa terasy reštaurácií aj barov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *