Home / SLOVENSKO / Drevené obydlie pohltili plamene, pri požiari v rómskej osade zahynuli dvaja ľudia (foto)

Drevené obydlie pohltili plamene, pri požiari v rómskej osade zahynuli dvaja ľudia (foto)

14.4.2021 (Webnoviny.sk) – Dve osoby zahynuli pri požiari v rómskej osade v obci Ostrovany (okres Sabinov). Požiar vypukol v jednom z obydlí na Jarkovej ulici v stredu 14. apríla krátko po pol piatej ráno.

Ako pre agentúru SITA konkretizovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová, po príchode hasičov sa drevené obydlie nachádzalo celé v plameňoch. „Po lokalizácii požiaru boli na mieste nájdené dve osoby bez známok života,“ skonštatovala Knišová.

Ako doplnila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, po uhasení požiaru boli v jednej z drevených chatrčí termokamerou nájdené obhorené telesné pozostatky dospelých osôb, pravdepodobne muža a ženy. „Polícia v prípade začala stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a preveruje všetky okolnosti za akých došlo k tejto tragickej udalosti,“ uviedla Ligdayová.

Na mieste zasahovali štyria hasiči z hasičskej stanice Sabinov s dvoma kusmi hasičskej techniky aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodala hovorkyňa.

Viac k témam: hasiči, požiar, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Drevené obydlie pohltili plamene, pri požiari v rómskej osade zahynuli dvaja ľudia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *