Home / SVET / Nemecko preradilo Slovensko medzi rizikové oblasti, do krajiny už môžu vstúpiť aj ľudia bez trvalého pobytu

Nemecko preradilo Slovensko medzi rizikové oblasti, do krajiny už môžu vstúpiť aj ľudia bez trvalého pobytu

12.4.2021 (Webnoviny.sk) – Od nedele 11. apríla zaradilo Nemecko Slovenskú republiky medzi takzvané rizikové oblasti. Vstup na územie Nemecka je tak možný bez podmienky trvalého alebo registrovaného pobytu v Nemecku. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Cestujúci, ktorí sa v uplynulých desiatich dňoch pred vstupom na územie Nemecka zdržiavali v rizikovej oblasti, vrátane SR, sú povinní sa do 48 hodín po vstupe na územie Nemecka preukázať negatívnym antigénovým alebo PCR testom na COVID-19. Ten musí byť vykonaný do 48 hodín pred vstupom alebo 48 hodín po vstupe do Nemecka. Jeho znenie musí byť v nemeckom, anglickom či francúzskom jazyku.

Potvrdenie v PDF

Rezort diplomacie pripomína, že od 30. marca platí povinnosť predloženia negatívneho testu na COVID-19 pri príchode do Nemecka leteckou prepravou.

Viac o téme: Koronavírus

Cestujúci sú zároveň povinní prihlásiť sa pred cestou prostredníctvom digitálneho formulára a pri vstupe do Nemecka sa preukázať potvrdením v PDF formáte, ktoré dostanú po kompletnom vyplnení všetkých požadovaných údajov.

Výnimku majú len prechádzajúci

Výnimku z predloženia negatívneho testu na COVID-19 po vstupe do Nemecka z rizikových oblastí majú napríklad cestujúci, ktorí prechádzali cez rizikovú oblasť bez zastavenia a cestujúci, ktorí sa v Nemecku nezdržia viac ako 72 hodín, pokiaľ idú navštíviť manžela, manželku, partnera či partnerku alebo cestujúci z dôvodu striedavej starostlivosti o rodinného príslušníka.

Ďalej cestujúci, ktorí sa v rámci cezhraničného styku zdržiavali v rizikovej oblasti menej ako 24 hodín, alebo sa budú v Nemecku zdržiavať menej ako 24 hodín.

Tiež pendleri, ktorí majú bydlisko v Nemecku, alebo v rizikovej oblasti, pendleri, ktorí musia z dôvodu štúdia či práce vstúpiť do Nemecka či rizikovej oblasti alebo pendleri, ktorí sa pravidelne, minimálne jedenkrát do týždňa vracajú do svojho bydliska.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko preradilo Slovensko medzi rizikové oblasti, do krajiny už môžu vstúpiť aj ľudia bez trvalého pobytu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *