Home / EKONOMIKA / Pandémia koronavírusu ruinuje rodiny, Pellegrini by im prilial viac peňazí (video)

Pandémia koronavírusu ruinuje rodiny, Pellegrini by im prilial viac peňazí (video)

12.4.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 12. apríla, 11:45

Strana Hlas-SD navrhuje, aby štát pre negatívne dôsledky pandémie odškodnil rodiny jednorazovým mimoriadnym prídavkom na dieťa v sume 300 eur. Na pondelkovej tlačovej besede to povedal predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podľa neho by malo 660-tisíc slovenským rodinám s nezaopatrenými deťmi smerovať zhruba 300 až 330 miliónov eur.

Návrh predložia do parlamentu

Prídavok na dieťa vypláca štát rodičom nezaopatrených detí do 25 rokov ich veku. Takýto legislatívny návrh predložia predstavitelia strany do parlamentu ešte tento týždeň.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Bývalý premiér by uvítal, keby si tento návrh osvojila vláda a predložila ho do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Slovenské rodiny totiž podľa neho pre pandémiu trpia. Pre zatvorené škôlky a školy museli rodičia na seba prevziať vzdelávanie detí a zabezpečiť im technické vybavenie na vzdelávanie z domu.

Politické gestá

„Mnohé mesiace žijú rodiny zo zníženého príjmu,“ povedal. Rodičia boli podľa expremiéra z donútenia povinní zostať s deťmi doma na pandemickej OČR.

Ako pre agentúru SITA uviedol poslanec Národnej rady SR za SaS Peter Cmorej, strana SaS je vždy za systémové riešenie, nie za populistické gestá. Všetko podľa neho bude závisieť aj na dohode v koalícii. „Verím, že minister Krajniak príde s ucelenou formou pomoci aj bez toho, aby sme podporovali tento jednorazový návrh,“ povedal člen parlamentného sociálneho výboru.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Pandémia, prídavok na dieťa
Zdroj: Webnoviny.sk – Pandémia koronavírusu ruinuje rodiny, Pellegrini by im prilial viac peňazí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *