Home / šport / Ostatné športy / Medailista Pistorius podal sťažnosť na ústavný súd, chce kratší trest za vraždu priateľky Reevy

Medailista Pistorius podal sťažnosť na ústavný súd, chce kratší trest za vraždu priateľky Reevy

JOHANNESBURG 12. decembra (WebNoviny.sk) – Juhoafrický niekoľkonásobný paralympijský medailista Oscar Pistorius podal v utorok sťažnosť na Ústavný súd proti výške jeho trestu za vraždu priateľky Reevy Steenkampovej. Najvyšší súd mu v novembri vymeral 13 rokov a 5 mesiacov odňatia slobody namiesto pôvodných šiestich rokov.

Hrdelný zločin sa stal 14. februára 2013, Pistorius tvrdil, že si obeť pomýlil s vlamačom a cez zatvorené kúpeľňové dvere po ňom vystrelil. Pôvodne ho odsúdili za zabitie, odvolací súd neskôr zmenil právnu kvalifikáciu skutku na vraždu a poslal za mreže na spomenutých šesť rokov.

Prokuratúra sa však odvolala s tvrdením, že uložený trest nie je adekvátny závažnosti zločinu, čomu vyššia inštancia v novembri tohto roka vyhovela. Ak Pistorius neuspeje na Ústavnom súde, najbližšie môže požiadať o podmienečné prepustenie až v roku 2023.

Odporúčame:
Utečenec z Iraku pôjde na 16 rokov do väzenia, v Houstone chcel spáchať teroristický útok

Pistorius sa v decembri dostal do potýčky so spoluväzňom v nápravnom zariadení Attridgevill Centre. Podľa Singabakha Nxumala zo správy väzníc utrpel hendikepovaný atlét iba modriny a ľahšie zranenia. Incident vyšetrujú. Dôvodom konfrontácie bolo užívanie verejného telefónu.

Viac k témam: Oscar Pistorius, ústavný súd, väzenie, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Medailista Pistorius podal sťažnosť na ústavný súd, chce kratší trest za vraždu priateľky Reevy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odstúpil z funkcie (foto)

Ruslan Stefančuk zverejnil aj fotografiu rezignačného listu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *