Home / SVET / Merkelovú hnevá prístup spolkových vlád, Nemecko pripravuje zákon o jednotnom uplatňovaní obmedzení

Merkelovú hnevá prístup spolkových vlád, Nemecko pripravuje zákon o jednotnom uplatňovaní obmedzení

9.4.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecká vláda pripraví návrh zákona, ktorý zabezpečí jednotné uplatňovanie obmedzení v regiónoch s vysokou mierou nákazy koronavírusom. Informovala o tom v piatok hovorkyňa kancelárky Angely Merkelovej. Nemecko je vysoko decentralizovaný štát, kde majú vlády šestnástich spolkových krajín ďalekosiahle kompetencie v oblasti zavádzania a rušenia pandemických reštrikcií.

Merkelová sa nedávno sťažovala na niektoré spolkové štáty, ktoré podľa nej v regiónoch, kde sú infekcie na vzostupe, upúšťajú od v minulosti dohodnutých opatrení. Nemecko, ako aj mnohé ďalšie európske krajiny, čelia rastúcemu počtu prípadov nákazy koronavírusom, k čomu prispieva nový infekčnejší variant vírusu pôvodne lokalizovaný vo Veľkej Británii.

Viac o téme: Koronavírus

Aj v čase, keď počty nových infekcií a hospitalizovaných osôb prudko stúpajú, niektorí krajinskí predsedovia vlád naďalej podporujú limitované uvoľňovanie pandemických opatrení, kým iní sú za prísnejší lockdown.

Federálna vláda a vlády spolkových krajín sa musia dohodnúť na legislatíve s celoštátnou platnosťou, ktorá určí, aké reštrikcie budú platiť v oblastiach, kde nové infekcie za sedem dní prekročia hranicu sto na 100-tisíc obyvateľov, uviedla hovorkyňa kancelárky Ulrike Demmerová. Merkelovej kabinet sa podľa nej bude legislatívou zaoberať v utorok.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Merkelovú hnevá prístup spolkových vlád, Nemecko pripravuje zákon o jednotnom uplatňovaní obmedzení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *