Home / SLOVENSKO / Slovensko vstúpilo v prípade smrti Chovanca do konania, môže nazrieť aj do trestného spisu

Slovensko vstúpilo v prípade smrti Chovanca do konania, môže nazrieť aj do trestného spisu

8.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko vstúpilo do konania v prípade smrti Jozefa Chovanca. Vyšetrovací sudca v Belgicku v piatok 26. marca akceptoval návrh slovenskej vlády. Vstupom do konania Slovensko získalo nárok na prístup k trestnému spisu, právo navrhovať nové vyšetrovacie úkony alebo právo na iniciovanie stíhania vo vzťahu k možným páchateľom.

V stredu 7. apríla bol už zároveň Ministerstvu spravodlivosti SR doručený elektronický trestný spis. Agentúru SITA o tom informoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Jozefa Chovanca zatkli vo februári 2018 na letisku, ktoré leží asi 60 kilometrov od Bruselu. Na palube lietadla sa údajne správal násilne, sotil do letušky, lebo si nemohol sadnúť na ním zvolené sedadlo. Kapitán lietadla tak odmietol vzlietnuť, kým nezasiahla privolaná letisková polícia.

Spravodajský portál Sme.sk priniesol vlani v auguste informáciu o záberoch z letiska v belgickom Charleroi, kde policajtka nad ležiacim Chovancom hajlovala a ďalší policajt mu 16 minút tlačil na hrudník, v dôsledku čoho nakoniec Chovanec zomrel.

Viac k témam: Smrť Slováka Jozefa Chovanca v Belgicku, súd, súdne konanie, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko vstúpilo v prípade smrti Chovanca do konania, môže nazrieť aj do trestného spisu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *