Home / šport / Tenis / Roland Garros sa nebude konať v riadnom termíne, organizátori zverejnili nový dátum

Roland Garros sa nebude konať v riadnom termíne, organizátori zverejnili nový dátum

8.4.2021 (Webnoviny.sk) – Organizátori druhého grandslamového tenisového turnaja sezóny Roland Garros v Paríži posunuli štart tohtoročnej edície podujatia o jeden týždeň z 23. na 30. mája. Dôvodom je nepriaznivá situácia vo Francúzsku v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Podľa pôvodného zámeru mal prestížny antukový turnaj trvať od 23. mája do 6. júna, po novom to bude od 30. mája do 13. júna.

Francúzi posun zdôvodnili snahou maximalizovať šancu na to, aby sa súboje konali aj pred čo najväčším množstvom priaznivcov, avšak v bezpečnom prostredí. Vlani tradičný jarný termín Roland Garros musela francúzska strana vymeniť za jesenný, hralo sa totiž až na prelome septembra a októbra s tisíckou fanúšikov každý deň.

Odklad RG o jeden týždeň bude mať vplyv aj na ďalšie dianie v tenisovom kalendári, keďže od 7. júna sú naplánované turnaje v Stuttgarte, Nottinghame a ‚s-Hertogenboschi, všetko podujatia na tráve ako príprava na Wimbledon naplánovaný od 28. júna 2021.

Viac k témam: Koronavírus, Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk – Roland Garros sa nebude konať v riadnom termíne, organizátori zverejnili nový dátum © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *