Home / SLOVENSKO / Krádež zlodejovi nestačila, na záhrade rodinného domu obesil aj psa okradnutej rodiny

Krádež zlodejovi nestačila, na záhrade rodinného domu obesil aj psa okradnutej rodiny

7.4.2021 (Webnoviny.sk) – Trestnému stíhaniu vo veci prečinu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s prečinom krádeže a prečinom týrania zvierat čelí zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý niekedy v čase od 5. do 6. apríla neoprávnene vošiel na pozemok jedného z rodinných domov v obci Nižný Hrušov (okres Vranov n/Topľou).

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, na prístavbe domu poškodil vstupné dvere garáže a ukradol z nej uhlovú brúsku, elektrické vŕtačky, adaptér na nabíjanie akumulátorového skrutkovača, 55 metrov elektrického kábla a sadu gola kľúčov.

Majiteľke tým vznikla škoda vo výške zhruba 350 eur. „Páchateľovi ale táto ´zlodejina´ nestačila a uchýlil sa k ohavnosti voči jazvečíkovi. Toho odviazal z jeho búdy, odvliekol ho do zadnej časti záhrady, kde ho uviazal na konár a nechal ho tam visieť. Takýmto spôsobom došlo k usmrteniu uvedeného zvieratka,“ skonštatovala Ligdayová. Ako dodala, v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na päť rokov.

Viac k témam: krádež, pes, týranie zvierat
Zdroj: Webnoviny.sk – Krádež zlodejovi nestačila, na záhrade rodinného domu obesil aj psa okradnutej rodiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *