Home / šport / Tenis / Kučová sa prebojovala do druhého kola turnaja WTA v Miami, čaká ju tam svetová jednotka Bartyová

Kučová sa prebojovala do druhého kola turnaja WTA v Miami, čaká ju tam svetová jednotka Bartyová

25.3.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská tenistka Kristína Kučová v stredu potvrdila solídnu formu na turnaji WTA 1000 v americkom Miami. Na slnečnej Floride totiž v hlavnej súťaži dvojhry žien zdolala v 1. kole ďalšiu úspešnú kvalifikantku domácu Hailey Baptistovú 6:4, 2:6, 7:5.

Favorizovali Američanku

Odmenou za postup ďalej jej bude duel proti jednotke svetového rebríčka Austrálčanke Ashleigh Bartyovej, ktorá je obhajkyňou prvenstva na tomto podujatí spred dvoch rokov. Tá mala v úvodnom kole turnaja voľný žreb. Kristína Kučová doteraz proti Bartyovej ešte nenastúpila.

Kristína Kučová síce figurovala v porovnaní s Baptistovou v rebríčku WTA o 87 priečok vyššie, napriek tomu mnohí favorizovali Američanku. Tá však v prvom sete stratila svoje prvé dve podania a prehrávala 0:4, neskôr síce Slovenku brejkla, no prvý set prehrala 4:6.

Vyhrala tretí duel za sebou

V druhom si servis držala a Kučovej vzala podanie hneď dvakrát, triumfom 6:2 si vynútila tretí set. V ňom si hneď v prvej hre po tuhom boji síce udržala servis, no v piatej hre oň prišla. Neskôr síce brejkom vyrovnala na 5:5, ale vzápätí zase podanie stratila a Slovenka v dvanástej hre využila na postup druhý mečbal.

Kristína Kučová vyhrala v Miami už tretí duel za sebou a okrem odmeny 16-tisíc USD pred zdanením už má istotu posunu nahor v rebríčku WTA minimálne o desať priečok. Aktuálne jej patrí 149. pozícia.

Viac k témam: tenis, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Kučová sa prebojovala do druhého kola turnaja WTA v Miami, čaká ju tam svetová jednotka Bartyová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *