Home / šport / Tenis / Schmiedlová dohrala na turnaji WTA v Mexiku, vo štvrťfinále nestačila na Češku Bouzkovú

Schmiedlová dohrala na turnaji WTA v Mexiku, vo štvrťfinále nestačila na Češku Bouzkovú

12.3.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila na turnaji WTA na tvrdom povrchu v mexickej Guadalajare do semifinále dvojhry žien. Nad sily 26-ročnej nenasadenej Košičanky bola vo štvrtkovom súboji štvrťfinále dvojka „pavúka“ Marie Bouzková z Česka, ktorej za 78 minút podľahla 4:6, 2:6.

Prišla o vlastný servis

Slovenka tak s touto súperkou neuspela ani v druhom vzájomnom súboji, vlani s ňou prehrala rovnako v marci a tiež v Mexiku na turnaji v Monterrey 4:6, 1:6.

V prvom sete o všetko rozhodla piata hra, v ktorej Slovenka prišla o vlastný servis, pričom predtým nevyužila v druhej hre brejkbal na 2:0. Druhý set mal jednoznačnejší priebeh, keďže Schmiedlová prišla o podanie v prvej a neskôr aj v siedmej hre, sama sa nedopracovala ani k žiadnemu brejkbalu. Bouzková na postup využila hneď prvý mečbal, duel totiž ukončil čistou hrou pri vlastnom servise.

Aktuálna bilancia

V aktuálnom ročníku má Schmiedlová bilanciu šesť triumfov a štyri prehry, keď dva triumfy ako v Guadalajare zaznamenala aj v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže Australian Open a po jednom priamo v Melbourne na grandslamovom podujatí a predtým aj na turnaji WTA. Prienikom do štvrťfinále v Mexiku si Slovenka zabezpečila posun v rebríčku WTA zo 117. na 111. priečku.

V nasledujúcom týždni by sa Schmiedlová mala prestaviť opäť na turnaji WTA 250, tentokrát v mexickom Monterrey.

Viac k témam: tenis, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Schmiedlová dohrala na turnaji WTA v Mexiku, vo štvrťfinále nestačila na Češku Bouzkovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *