Home / KULTÚRA / Divadlo / Zomrel herec Peter Vaculčiak, dlhé roky pôsobil v banskobystrickom Divadle z Pasáže

Zomrel herec Peter Vaculčiak, dlhé roky pôsobil v banskobystrickom Divadle z Pasáže

11.3.2021 (Webnoviny.sk) – Vo veku 44 rokov v utorok 9. marca zomrel herec banskobystrického Divadla z Pasáže Peter Vaculčiak. Ako informuje divadlo v tlačovej správe, herec pôsobil v divadle od jeho založenia a na javisku dal podobu 18 postavám.

„Hral vo filme Z denníka jedného vagóna, bol súčasťou viacerých dokumentov, na námet jeho scenára Kanál vznikla inscenácia s názvom Skúšobňa, moderoval niekoľko gala programov. Bol všestranným umelcom, ktorý tomuto svetu priniesol veľa krásy ale aj nehy. Miloval tanec a spev a ich prostredníctvom prežíval radosť i smútok,“ uvádza o Petrovi kolektív divadla, ktoré si jeho tvorbu pripomenie odvysielaním online predstavenia Malý princ v piatok 12. marca o 19:00 na adrese www.tootoot.fm.

Divadlo z Pasáže je profesionálne komunitné divadlo, ktoré ako jediné svojho druhu na Slovensku pracuje s ľuďmi s mentálnym postihnutím. Vo svojej činnosti prepája kultúrnu, umeleckú a sociálnu oblasť. V Banskej Bystrici pôsobí od roku 1995.

Viac k témam: herec, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel herec Peter Vaculčiak, dlhé roky pôsobil v banskobystrickom Divadle z Pasáže © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Asociácia súčasného divadla oznámila nominácie na ocenenia 26. ročníka Divadelných ocenení sezóny – Dosky 2023

Dosky sú ocenením tvorivých činov v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku vo všetkých žánroch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *