Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagenu koronavírus v raste neprekáža, automobilka vytvorila desiatky pracovných miest

Volkswagenu koronavírus v raste neprekáža, automobilka vytvorila desiatky pracovných miest

8.3.2021 (Webnoviny.sk) – Volkswagen Slovakia vytvára na Slovensku napriek aktuálnej situácii v súvislosti s epidémiou koronavírusu ďalšie pracovné miesta. Ako informovala automobilka, pribudlo v nej vyše 100 voľných pracovných miest. „Ide o nových výrobných zamestnancov pre montáž vozidiel v bratislavskom závode,“ priblížila hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

Zvýšený dopyt po nových zamestnancoch súvisí podľa nej s dynamickým vývojom výrobného plánu podmieneným aktuálnym nárastom dopytu na svetových trhoch a z toho vyplývajúcich organizačných zmien. V horizonte najbližších rokov očakáva podnik v súvislosti s príchodom nových generácií modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb vytvorenie ďalších približne dvetisíc nových pracovných miest.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 miliardy eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: koronakríza, voľné pracovné miesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagenu koronavírus v raste neprekáža, automobilka vytvorila desiatky pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *