Home / SVET / Česi by po lockdowne nemali počítať s uvoľňovaním opatrení, vláda chce nariadiť prácu z domu

Česi by po lockdowne nemali počítať s uvoľňovaním opatrení, vláda chce nariadiť prácu z domu

5.3.2021 (Webnoviny.sk) – Obyvatelia Českej republiky by po skončení súčasného trojtýždňového lockdownu nemali počítať s uvoľňovaním opatrení. Vo štvrtok sa tak pri interpeláciách v Poslaneckej snemovni vyjadril premiér Andrej Babiš. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Minister verí v zlepšenie

Podobne situáciu v piatok komentoval aj minister zdravotníctva Jan Blatný, ktorý však podľa vlastných slov verí, že epidemická situácia sa zlepší a mohli by zrušiť aspoň obmedzenie pohybu v katastri obcí. Závisieť to však bude okrem iného aj od počtu pacientov v nemocniciach.

Viac o téme: Koronavírus

V piatok opäť mimoriadne zasadá česká vláda, ktorá by mala prerokovať povinnú prácu z domu či pomoc pre nemocnice a plošné testovanie. Diskutovať by mali aj o výmene na poste hlavnej hygieničky, kde by mala Jarmilu Rážovú nahradiť jej kolegyňa z ostravskej pobočky Pavla Svrčinová.

Vytvoria zoznam pracovísk

O tom, že vláda debatuje o plošnom nariadení práce z domu, pritom už v pondelok informoval aj minister vnútra Jan Hamáček, podľa ktorého mali ministerstvá za úlohu vytvoriť zoznam pracovísk, ktorých by sa povinná práca z domu mala týkať.

České laboratóriá vo štvrtok potvrdili ďalších 14 554 prípadov nákazy koronavírusom. V krajine aktuálne evidujú 162 505 aktívnych prípadov, v nemocniciach leží 8 153 pacientov s COVID-19 a 1 735 z nich je v ťažkom stave. Počet obetí pandémie v Česku do piatkového rána dosiahol 21 325.

Viac k témam: česká vláda, COVID-19, Koronavírus COVID-19 v Česku, lockdown, práca z domu
Zdroj: Webnoviny.sk – Česi by po lockdowne nemali počítať s uvoľňovaním opatrení, vláda chce nariadiť prácu z domu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *