Home / SLOVENSKO / Slovenská advokátska komora žiada Kolíkovú o prešetrenie smrti obvineného advokáta z kauzy Dobytkár

Slovenská advokátska komora žiada Kolíkovú o prešetrenie smrti obvineného advokáta z kauzy Dobytkár

2.3.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská advokátska komora (SAK) žiada ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) o prešetrenie úmrtia advokáta Ľubomíra K. SAK to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

Šéfka rezortu spravodlivosti na dnešnej tlačovej konferencii uviedla, že advokát vo väzbe podľahol ochoreniu COVID-19. Obvinený Ľubomír K., ktorý bol zadržaný v rámci akcie Dobytkár, bol stíhaný od apríla 2020.

SAK okrem toho žiada špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica o preverenie medializovaných informácií o postupe jeho podriadeného prokurátora. Zosnulému advokátovi údajne nebolo umožnené podpísať splnomocnenie na oboznámenie sa so zdravotným stavom.

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) vo svojich ústavoch na výkon trestu aktuálne eviduje ďalšie tri úmrtia na ochorenie COVID-19. V súčasnosti je koronavírusom infikovaných 186 príslušníkov ZVJS a 471 väzňov.

Viac k témam: akcia „Dobytkár“, Koronavírus, úmrtie, väzenie, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská advokátska komora žiada Kolíkovú o prešetrenie smrti obvineného advokáta z kauzy Dobytkár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *