Home / SLOVENSKO / Šéf diplomacie Korčok skritizoval premiéra Matoviča, pri prílete Sputniku V sa zachoval nevhodne

Šéf diplomacie Korčok skritizoval premiéra Matoviča, pri prílete Sputniku V sa zachoval nevhodne

1.3.2021 (Webnoviny.sk) – Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) nepovažuje účasť premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) pri prílete Sputniku V na Slovensko za vhodnú. Korčok to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti.

Ani mňa, ani nikoho z vlády totiž nenapadlo vítať vakcíny, ktoré k nám prišli z iných štátov. Mohli sme byť pri americkej, nemeckej či britsko-švédskej, ale neurobili sme to, lebo to nedáva zmysel,“ priblížil Korčok s tým, že od začiatku opakuje, že nejde o to, odkiaľ vakcína pochádza, ale či je v Európskej únii (EÚ) registrovaná.

Dodal, že Sputnik V o registráciu ani nepožiadal, a preto „takáto politická pozornosť“ práve tejto neregistrovanej vakcíne, nie je podľa Korčoka na mieste.

V pondelok 1. marca priviezli na Slovensko prvé dávky ruskej vakcíny Sputnik V. Vakcína Sputnik V nie je registrovaná Európskou liekovou agentúrou (EMA). Slovensko ju však môže používať ako neregistrovaný liek, a to na základe rozhodnutia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). Z krajín EÚ ju používa len Maďarsko.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Sputnik V
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf diplomacie Korčok skritizoval premiéra Matoviča, pri prílete Sputniku V sa zachoval nevhodne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *