Home / SLOVENSKO / Hygienici varujú pred súpravou na bielenie zubov, vo výrobku na čistenie rúk našli olovo (foto)

Hygienici varujú pred súpravou na bielenie zubov, vo výrobku na čistenie rúk našli olovo (foto)

23.2.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) upozorňuje na nebezpečnú súpravu na bielenie zubov a výrobok na čistenie rúk. Kozmetické výrobky sa môžu nachádzať aj na Slovensku. Do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) ich nahlásili kontrolné orgány vo Fínsku a Nemecku. V tlačovej správe o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Ide o súpravu na bielenie zubov s názvom Lase Peroxide Flex 6% Tooth whitening kit značky DMC. Produkt pochádza z Brazílie a jeho výrobná dávka je 09/2022, Lot. 13733. Súprava obsahuje fluorid sodný v koncentrácii dvoch percent, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

Nebezpečný výrobok na čistenie rúk má názov Handreiniger Citrus Duft a v Nemecku ho vyrába značka Linda. Čiarový kód produktu je EAN 4400086010034. Vo výrobku zistili olovo v množstve 150 miligramov na kilogram, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Výrobca nariadil stiahnutie výrobkov z trhu aj od spotrebiteľov.

Viac k témam: hygiena, nebezpečné výrobky, RAPEX rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici varujú pred súpravou na bielenie zubov, vo výrobku na čistenie rúk našli olovo (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *