Home / SLOVENSKO / Poliaci sa vozili na snežných skútroch v chránenej krajinnej oblasti, zadržala ich polícia (foto)

Poliaci sa vozili na snežných skútroch v chránenej krajinnej oblasti, zadržala ich polícia (foto)

21.2.2021 (Webnoviny.sk) – V chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Horná Orava zadržali policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline dvoch občanov Poľskej republiky vo veku 46 a 40 rokov jazdiacich na snežných skútroch. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.

Poliaci sa na skútroch pohybovali v chránenom území s druhým stupňom ochrany. Kremeňová dodala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne začal voči zadržaným osobám trestné stíhanie za trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Vyšetrovateľ osobám zaistil aj dva snežné skútre, u ktorých hrozí ich prepadnutie.

Kremňová priblížila, že Poliakov zadržali počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na predchádzanie environmentálnej trestnej činnosti na území CHKO Horná Orava. Policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na nej spolupracovali s pracovníkmi CHKO Horná Orava a s Horskou záchrannou službou Ministerstva vnútra SR.

Viac k témam: Chránená krajinná oblasť (CHKO) Horná Orava, chránene uzemie, environmentálna kriminalita, prepadnutie, skúter
Zdroj: Webnoviny.sk – Poliaci sa vozili na snežných skútroch v chránenej krajinnej oblasti, zadržala ich polícia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *