Home / SLOVENSKO / Fico nesúhlasí so sankciami proti Rusku, ale nechce ísť proti jednote EÚ

Fico nesúhlasí so sankciami proti Rusku, ale nechce ísť proti jednote EÚ

BRUSEL 15. decembra (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico je rád, že sa rokovania s Veľkou Britániou posunuli do druhej fázy. Rozhodli o tom v piatok lídri EÚ na zasadnutí Európskej rady v Bruseli.

Podľa Fica najzásadnejším bodom poslednej tohtoročnej schôdzky prezidentov a premiérov EÚ bolo formálne schválenie posilnenej štrukturovanej spolupráce v oblasti obrany – PESCO. Premiéra teší, že na zozname prvých 17 projektov je aj slovenský projekt nepriamej palebnej podpory, ktorého cieľom je vytvoriť spoločnú mobilizovanú delostreleckú platformu s ďalekým dostrelom.

Odporúčame:
Európska únia rozhodla o predĺžení sankcií proti Rusku

Premiéri predĺžili aj sankcie voči Rusku. Hoci Fico s nimi nesúhlasí a tvrdí, že Rusko sa im už prispôsobilo, nepôjde proti jednote EÚ. Myslí si, že akékoľvek ďalšie debaty o sankciách budú už iba komplikovanejšie. Trvá na tom, že Slovensko Ukrajine pomáha, napríklad pomohlo reverzným rokom plynu. Na druhej strane by sme nemali zatvárať oči pred škandálmi, ktoré sa na Ukrajine dejú.

Lídri sa takisto rozprávali o migrácii. Podľa premiéra akékoľvek rozhodnutie o reforme azylového systému musí byť prijaté konsenzom.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Robert Fico, Rusko, sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico nesúhlasí so sankciami proti Rusku, ale nechce ísť proti jednote EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zahaľte svoj život do vzácnych vecí s Answear.sk

Prémiová módna značka Answear.sk spúšťa inšpiratívnu reklamnú kampaň "Zahaľte svoj život do vzácnych vecí", ktorá zdôrazňuje význam módy v našich každodenných životoch a jej schopnosť obohatiť významné momenty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *