Home / SVET / Holandský Senát predĺžil zákaz nočného vychádzania, bude platiť minimálne do marca

Holandský Senát predĺžil zákaz nočného vychádzania, bude platiť minimálne do marca

20.2.2021 (Webnoviny.sk) – Holandský Senát v piatok schválil vládny návrh zákona, ktorý garantuje pokračovanie zákazu nočného vychádzania prinajmenšom do začiatku marca. Narýchlo pripravenú legislatívu, ktorej cieľom je prispieť k spomaleniu šírenia koronavírusu, zákonodarcovia schválili pomerom hlasov 45 za 13 proti.

Vládu podporili aj viaceré opozičné strany. Vo štvrtok zákon odsúhlasila presvedčivá väčšina poslancov dolnej komory holandského parlamentu, aj v tomto prípade sa pripojila veľká časť opozície.

Viac o téme: Koronavírus

Zákaz vychádzania od deviatej večer do 4:30 ráno zaviedla holandská vláda v januári a tento mesiac ho predĺžila do marca. Súd v Haagu ho tento týždeň označil za nezákonný. Vláda podľa súdu v tomto prípade nebola oprávnená použiť núdzové právomoci na zavedenie opatrenia.

Odvolaním vlády proti verdiktu sa súd zaoberal v piatok a oznámil, že na rozhodnutie bude potrebovať asi týždeň. Vzhľadom na to, že predĺženie zákazu nočného vychádzania schválili obe komory parlamentu, je výsledok ich rozhodnutia nepodstatný.

Viac k témam: Koronavírus, lockdown, pandemické opatrenia, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Holandský Senát predĺžil zákaz nočného vychádzania, bude platiť minimálne do marca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *