Home / SVET / Rakúsko mení plány a reštaurácie možno otvorí skôr, vláda sa však najskôr poradí s odborníkmi

Rakúsko mení plány a reštaurácie možno otvorí skôr, vláda sa však najskôr poradí s odborníkmi

19.2.2021 (Webnoviny.sk) – Rakúsky kancelár Sebastian Kurz nevylučuje, že reštaurácie v krajine otvoria už v marci. Vyhlásil to v piatok po stretnutí so zástupcami gastro sektora a turizmu. Iba v utorok vláda uviedla, že ďalšie uvoľňovanie pandemických opatrení plánuje až „okolo Veľkej noci“. V prospech otvorenia ekonomiky medzitým intenzívne lobovala rakúska hospodárska komora, hoci počty nových infekcií opäť stúpajú.

O postupnosti krokov pri otváraní krajiny sa bude vláda radiť 1. marca s odborníkmi a zástupcami spolkových krajín a „dúfajme, že (opatrenia) potom v marci presadí“, uviedol kancelár.

Viac o téme: Koronavírus

Rozhodnutie padne v závislosti od vývoja pandémie. Ak čísla príliš stúpnu, otváranie nebude mať zmysel, upozornil kancelár. V hraniciach možného je skoršie otvorenie reštaurácií, pretože prevádzkovatelia už súhlasia s požiadavkou testovať zákazníkov pri vstupe, dodal Kurz.

Systém vstupných testov podľa neho podporujú všetci v odvetví, čo umožňuje viac slobody v čase pandémie. V prípade kaderníctiev a iných služieb, ktoré si vyžadujú blízky osobný kontakt, sa koncept testov osvedčil, uzavrel Kurz.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, reštaurácie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko mení plány a reštaurácie možno otvorí skôr, vláda sa však najskôr poradí s odborníkmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *