Home / šport / Ostatné športy / Preteky paralelného slalomu, v ktorých vypadla Vlhová, boli neférové. Riaditeľovi FIS sa vyhrážali smrťou

Preteky paralelného slalomu, v ktorých vypadla Vlhová, boli neférové. Riaditeľovi FIS sa vyhrážali smrťou

19.2.2021 (Webnoviny.sk) – Pretekovému riaditeľovi Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS Markusovi Waldnerovi sa vyhrážali smrťou. Hrozby tohto druhu si našiel v emailovej pošte po utorkových pretekoch v paralelnom obrovskom slalome mužov a žien na majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo, ktoré boli podľa viacerých účastníkov, resp. účastníčok neregulárne.

Červená dráha bola preukázateľne rýchlejšia ako modrá. Lyžiari jazdiaci v červenej dráhe mali výhodu, čo po pretekoch priznali aj talianski organizátori.

Taliani ubezpečili Waldnera, že ho v ťažkej situácii všemožne podporia. „Sme otvorení priamej komunikácii, ale hrozby akéhokoľvek druhu sú neprijateľné,“ citoval talianskych organizátorov MS 2021 aj portál ORF.

Majstrami sveta v paralelných pretekoch sa stali Francúz Mathieu Faivre a v ženskej kategórii netradične taliansko-rakúske duo Marta Bassinová a Katharina Liensbergerová. Jedna z favoritiek Slovenka Petra Vlhová nedokončila už svoju kvalifikačnú jazdu.

Viac k témam: vyhrážanie zabitím
Zdroj: Webnoviny.sk – Preteky paralelného slalomu, v ktorých vypadla Vlhová, boli neférové. Riaditeľovi FIS sa vyhrážali smrťou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *