Home / EKONOMIKA / Na hraniciach s Nemeckom sa tvoria rozsiahle zápchy, problémy spôsobujú aj košickému U. S. Steelu

Na hraniciach s Nemeckom sa tvoria rozsiahle zápchy, problémy spôsobujú aj košickému U. S. Steelu

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecké opatrenia na hraniciach spôsobujú problémy aj spoločnosti U. S. Steel Košice (USSK). Na česko-nemeckých hraniciach sa vytvárajú zápchy a kamióny čakajú aj vyše dvadsať hodín. Informoval o tom hovorca USSK Ján Bača.

„Ak sa problém urýchlene nevyrieši, hrozí, že kamionistom vyprchá platnosť testov a taktiež to, že kvôli zdržaniu sa nestihnú vrátiť. My potom nebudeme mať k dispozícii ďalšie kamióny. Vnímame snahu slovenských diplomatov a Európskej komisie situáciu riešiť avšak v konečnom dôsledku to bude závisieť od rozhodnutia nemeckej strany, či budú dodržiavať pravidlá Green Lanes,“ uviedol Bača.

Viac o téme: Koronavírus

Už počas uplynulého víkendu musela spoločnosť zareagovať a v priebehu niekoľkých hodín prispôsobila logistiku tak, že využili už vytvorené testovacie miesto v podniku aj pre kamionistov.

„Nebolo to jednoduché a hlavne nič to nemení na našom zamietavom postoji voči tomuto opatreniu zo strany Nemecka. Je totiž v rozpore so snahou využívať takzvanú green lane, alebo zelený pruh, ktorý zatiaľ umožňuje plynulé zásobovanie v rámci EÚ. Veríme, že intenzívna aktivita vlády a stanoviská zamestnávateľov napomôžu dosiahnuť pôvodný stav a zelený pruh bude fungovať ďalej,“ dodal Bača.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Na hraniciach s Nemeckom sa tvoria rozsiahle zápchy, problémy spôsobujú aj košickému U. S. Steelu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *