Home / EKONOMIKA / Plán obnovy sa neprerába podľa výsledkov volieb, ale dorába sa v najlepšom záujme Slovenska

Plán obnovy sa neprerába podľa výsledkov volieb, ale dorába sa v najlepšom záujme Slovenska

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Minister financií Eduard Heger vylúčil, že by sa plán obnovy prerábal podľa toho, kto získal koľko percent vo voľbách. Zároveň dodal, že sa pripravuje na princípe „to najlepšie pre Slovensko“. A tento princíp musí vychádzať podľa Hegera z potrieb a možností Slovenska.

„My ten dokument neprerábame, my ten dokument dopracovávame na základe konzultácií s Európskou komisiou a na základe implementačného rizika v rámci domácich pomerov. Toto je to, čo s tým dokumentom robíme. Vzhľadom na to, že vyspelé krajiny idú Slovensku prispieť miliardy na obnovu, je na mieste, že sa Európska komisia zapája. A ak sa teda investujú prostriedky do ekonomiky, je potrebné, aby boli nasmerované správne,“ povedal vo štvrtok Heger.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Diskutujeme s Európskou komisiou, zapracovávame pripomienky. Nerobí to len voči Slovensku, ale aj voči ostatným členským štátom,“ uviedol Heger. Materiál teda prispôsobujú tak, aby vedeli správne implementovať peniaze. Aby sa Slovensku nestalo to, čo pri EÚ fondoch, kde máme nevyčerpané prostriedky. „To sa nám pri pláne obnovy nemôže stať,“ dodal Heger.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Plán obnovy
Zdroj: Webnoviny.sk – Plán obnovy sa neprerába podľa výsledkov volieb, ale dorába sa v najlepšom záujme Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *