Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen vykonal už viac ako 50-tisíc testov, miera pozitivity sa drží na stabilnej úrovni

Volkswagen vykonal už viac ako 50-tisíc testov, miera pozitivity sa drží na stabilnej úrovni

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Volkswagen Slovakia zorganizoval v uplynulých mesiacoch vo vlastnej réžii 9 kôl plošného testovania zamestnancov antigénovými testami, z toho sedemkrát v Bratislave a dvakrát v Martine.

Ako uviedla hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová, celkovo bolo vykonaných viac ako 54 000 antigénových testov a miera pozitivity sa v posledných kolách držala na stabilnej úrovni okolo 0,8 percenta. Testovanie sa uskutočnilo počas tohto týždňa v závodoch v Bratislave aj Martine, využilo ho približne 6 000 pracovníkov.

Viac o téme: Koronavírus

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 miliardy eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: Koronavírus, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen vykonal už viac ako 50-tisíc testov, miera pozitivity sa drží na stabilnej úrovni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *