Home / SLOVENSKO / Agresívny muž sa odmietol legitimizovať a napadol policajta, po útoku skončil v putách v cele

Agresívny muž sa odmietol legitimizovať a napadol policajta, po útoku skončil v putách v cele

17.2.2021 (Webnoviny.sk) – Agresívny muž počas služobného zákroku v bratislavskej Dúbravke napadol policajta, hrozí mu jeden až päť rokov za mrežami.

Policajná hliadka bola preveriť oznámenie, podľa ktorého sa mal na Saratovskej ulici v blízkosti zastávky MHD pohybovať muž s lesklým predmetom, ktorý sa podobal na nôž.

Zaujal bojový postoj

Na sociálnej sieti o tom informuje bratislavská krajská polícia. „Policajti v blízkosti miesta oznámenia spozorovali muža, ktorého vyzvali, aby im predložil doklad totožnosti. Namiesto toho však muž začal policajtom vulgárne nadávať a pred hliadkou ustupovať,“ uviedla polícia.

Policajti muža opäť vyzvali, aby zostal na mieste a predložil doklady totožnosti. Muž však policajné výzvy opäť nerešpektoval a zaujal bojový postoj so zovretými päsťami pod bradou. Policajti sa mu preto rozhodli založiť putá.

Zlomil anténu na vysielačke

„Počas použitia donucovacích prostriedkov bol muž agresívny a kládol aktívny odpor. Policajta dokonca kopol a udrel do vesty, kde mal umiestnenú vysielačku, ktorej zlomil anténu,“ uviedla polícia a dodala, že zadržaný muž bol následne eskortovaný na policajné oddelenie, kde bol obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa.

„Pri služobnom zákroku sa nikto nezranil. Muž bol po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ uzavrela polícia.

Viac k témam: agresívny muž
Zdroj: Webnoviny.sk – Agresívny muž sa odmietol legitimizovať a napadol policajta, po útoku skončil v putách v cele © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *