Home / SLOVENSKO / Horské priechody Donovaly a Šturec uzavreli pre nákladné vozidlá, dopravu komplikuje sneh i poľadovica

Horské priechody Donovaly a Šturec uzavreli pre nákladné vozidlá, dopravu komplikuje sneh i poľadovica

17.2.2021 (Webnoviny.sk) – Horské priechody Donovaly a Šturec aktuálne uzavreli pre nákladné vozidlá nad 10 metrov. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia prostredníctvom sociálnej siete s tým, že dôvodom je husté sneženie v týchto úsekoch ciest. Podľa stránky Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sneží na severe Banskobystrického kraja v Banskobystrickom a Breznianskom okrese.

Meteorológovia vydali aj varovanie prvého stupňa pred ojedinelou tvorbou poľadovice pre všetky okresy kraja, ktoré platí do 9:00 vo štvrtok 18. februára. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ s tým, že jej výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Viac k témam: horský priechod Donovaly, Šturec
Zdroj: Webnoviny.sk – Horské priechody Donovaly a Šturec uzavreli pre nákladné vozidlá, dopravu komplikuje sneh i poľadovica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *