Home / SVET / Tisíckam pubov v Británii nepomôže ani zmiernenie opatrení, zostanú zatvorené

Tisíckam pubov v Británii nepomôže ani zmiernenie opatrení, zostanú zatvorené

16.2.2021 (Webnoviny.sk) – Britská asociácia piva a pubov (BBPA) tvrdí, že hoci vláda v apríli zmierni niektoré opatrenia, mnohé puby nemajú dostatočne veľké záhrady alebo terasy, aby boli schopné otvoriť. Asociácia predpokladá, že nedostatok vonkajších priestorov by mohol v krajine ovplyvniť 29-tisíc pubov. BBPA preto vyzýva, aby sa puby mohli úplne otvoriť v čase, keď sa otvoria aj obchody, ktoré nepredávajú základné tovary. Informuje o tom portál news.sky.com.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

BBPA uviedla, že hoci zhruba 75 percent pubov v Spojenom kráľovstve má záhrady alebo terasy, pravdepodobne iba 40 percent má tieto priestory dostatočne veľké. „Výsledkom bude strata obratu v sume 1,5 miliardy libier v porovnaní s normálnou situáciou,“ uviedla Emma McClarkinová, generálna riaditeľka Britskej asociácie piva a pubov.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Tisíckam pubov v Británii nepomôže ani zmiernenie opatrení, zostanú zatvorené © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *