Home / šport / Tenis / Australian Open zatiaľ bez väčšieho prekvapenia. Nadal porazil Norrieho a Bartyová zas Alexandrovovú

Australian Open zatiaľ bez väčšieho prekvapenia. Nadal porazil Norrieho a Bartyová zas Alexandrovovú

13.2.2021 (Webnoviny.sk) – Sobotňajší program dvojhry na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open v Melbourne nepriniesol väčšie prekvapenia.

Na tribúnach v Melbourne Parku už chýbali diváci, keďže od soboty je v austrálskom štáte Viktória vyhlásený lockdown na päť dní.

Nadal sa prebojoval do osemfinále

Medzi mužmi si svetová dvojka Španiel Rafael Nadal vybojoval postup do osemfinále, keď zdolal nenasadeného Brita Camerona Norrieho 7:5, 6:2, 7:5. Súper ho v celom súboji brejkol len raz, netradične však mal Španiel viac nevynútených chýb (35) ako víťazných úderov (33).

Hral som po dlhom čase prvé zápasy. Verím, že mi pomohli pripraviť sa na to, čo ma ešte čaká,“ povedal Nadal.

V ďalšom súboji ho čaká Talian Fabio Fognini, ktorý ako šestnástka „pavúka“ v sobotu vyradil domácu dvadsaťjednotku turnaja Alexa de Minaura.

V ďalšom súboji dvoch nasadených hráčov Talian Matteo Berrettini zdolal Rusa Karen Chačanova 7:6 (1), 7:6 (5), 7:6 (5) a iný ruský tenista Daniil Medvedev z postu turnajovej štvorky po päťsetovej dráme zvíťazil nad dvadsaťosmičkou podujatia Srbom Filipom Krajinovičom 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Bartyová potvrdila úlohu favoritky

Medzi ženami potvrdila úlohu favoritky jednotka rebríčka WTA domáca Ashleigh Bartyová, ktorá triumfovala nad Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou 6:2, 6:4.

V osemfinále na najvyššie nasadenú Austrálčanku čaká duel proti Američanke Shelby Rogersovej, tá zdolala Estónku Anett Kontaveitovú 6:4, 6:3. Iná estónska tenistka Kaia Kanepiová síce v 2. kole vyradila obhajkyňu titulu Američanku Sofiu Keninovú, no v treťom nestačila na Chorvátku Donnu Vekičovú a podľahla jej 7:5, 6:7 (2), 4:6.

Súboj Češiek vyhrala Muchová

V súboji dvoch Češiek uspela Karolína Muchová, ktorá ako 25. nasadená vyradila turnajovú šestku Karolínu Plíškovú 7:5, 7:5.

V sobotu vypadla Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová, nad sily jedenástky „pavúka“ bola osemnásta nasadená Belgičanka Elise Mertensová.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Australian Open zatiaľ bez väčšieho prekvapenia. Nadal porazil Norrieho a Bartyová zas Alexandrovovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *