Home / SVET / Bývalý šéf ECB Mario Draghi zostavil novú taliansku vládu, hlasovanie o dôvere je už len formalita

Bývalý šéf ECB Mario Draghi zostavil novú taliansku vládu, hlasovanie o dôvere je už len formalita

13.2.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalý šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi v piatok formálne prijal post talianskeho premiéra a po stretnutí s prezidentom predstavil nový vládny kabinet. V sobotu by mal zložiť prísahu. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Prezident Sergio Mattarella poveril Draghiho zostavením vlády po januárovom rozpade predošlého kabinetu Giuseppeho Conteho. Ekonóm si zabezpečil podporu takmer všetkých hlavných strán naprieč politickým spektrom, čo mu dáva dosť veľkú väčšinu na to, aby presadil svoju agendu.

Zloženie Draghiho kabinetu je stranícky pestré. Napríklad Luigi Di Maio z Hnutia piatich hviezd zostane ministrom zahraničných vecí, Giancarlo Giorgetti, popredná osobnosť z krajne pravicovej strany Liga, bude ministrom priemyslu a Andrea Orlando zo stredopravej Demokratickej strany bude zase šéfovať rezortu práce.

Vláda bude na budúci týždeň čeliť hlasovaniu o dôvere, čo je podľa BBC vzhľadom na jej podporu viacerých strán už len formalita.

Viac k témam: talianska vláda
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý šéf ECB Mario Draghi zostavil novú taliansku vládu, hlasovanie o dôvere je už len formalita © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *