Home / šport / Tenis / Diváci na Australian Open dostali stopku, v hráčskom hoteli potvrdili niekoľko prípadov koronavírusu

Diváci na Australian Open dostali stopku, v hráčskom hoteli potvrdili niekoľko prípadov koronavírusu

12.2.2021 (Webnoviny.sk) – Tenisová idylka s divákmi v hľadisku na Australian Open trvala len niekoľko dní. Od soboty sa v Melbourne bude hrať takpovediac za zatvorenými dverami.

Príslušné úrady v austrálskom štáte Victoria nariadili v Melbourne urgentné päťdňové zatvorenie všetkých prevádzok vrátane tribún na prvom grandslamovom turnaji roka. Ten môže naďalej pokračovať, ale bez divákov. Až dosiaľ sa tribúny mohli zaplniť do kapacity 50 percent a denne malo do tenisového areálu povolený vstup 30 000 divákov.

Dôvodom je 13 nových prípadov koronavírusu v hráčskom hoteli, kde bol minulý týždeň zachytený jeden pozitívny prípad nákazy u pracovníka bezpečnostnej služby. Z tohto dôvodu bolo celé mesto umiestnené na päť dní do špeciálnej karantény, aby sa zistilo, kto bol v kontakte s infikovanými pracovníkmi hotela.

Djokovičovi diváci nepomôžu

Cieľom je zabrániť šíreniu tzv. britskej mutácie vírusu. „Miestne médiá uvádzajú, že každá osoba, ktorá prišla do styku s infikovaným, bude musieť ísť do dvojtýždňovej izolácie bez ohľadu na výsledok jej osobného testovania na SARS-CoV-2,“ uviedol web srbského denníka Blic.

Srbi tiež pripomínajú, že ich šampión Novak Djokovič bude mať sťaženú cestu k prípadnému deviatemu titulu v Melbourne Parku. V piatok približne po 10.30 h SEČ nastúpi na zápas 3. kola proti Američanovi Taylorovi Fritzovi ešte za asistencie fanúšikov na tribúnach, ale ak postúpi, v ďalších minimálne dvoch zápasoch sa bude musieť zaobísť bez nich.

„Nole sa nikdy netajil tým, čo pre neho znamená podpora fanúšikov v Melbourne. Aj vďaka nim premohol množstvo súperov, ale najbližšie musí rátať s tým, že mu nepomôžu,“ napísali Srbi.

Zakázali aj svadby

Predseda vlády štátu Victoria Daniel Andrews uviedol, že v nasledujúcich piatich dňoch budú v Melbourne „zakázané všetky verejné zhromaždenia, ale aj svadby a náboženské udalosti a že diváci nebudú vpustení na žiadne športové podujatie.“

K novej situácii sa vyjadrila aj Serena Williamsová. Sedemnásobná šampiónka z Melbourne Parku postúpila do osemfinále po triumfe nad 19-ročnou Ruskou Anastasiou Potapovovou 7:6 (5), 6:2. „Bude to náročných pár dní pre všetkých. Dúfam, že to prekonáme. Situácia nie je ideálna a návrat divákov bol super. Vždy však ide o to, aby sme urobili najlepšie rozhodnutie pre všetkých,“ uviedla 39-ročná Američanka.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne, bezpečnostné opatrenia, karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Diváci na Australian Open dostali stopku, v hráčskom hoteli potvrdili niekoľko prípadov koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *