Home / SLOVENSKO / Kičura ide na slobodu, bývalého šéfa hmotných rezerv prepustili z väzby

Kičura ide na slobodu, bývalého šéfa hmotných rezerv prepustili z väzby

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) s pracoviskom v Banskej Bystrici vyhovel žiadosti obvineného Kajetána Kičuru o prepustenie z väzby na slobodu. Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sťažnosť má odkladný účinok.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla 21. apríla 2020 obvinenia voči bývalému šéfovi Správy štátnych hmotných rezerv SR za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Vzhľadom na to, že Kajetán Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s jeho väzbou Ústavný súd SR v Košiciach. Ten dal 22. apríla súhlas na jeho vzatie do väzby a následne ŠTS v Banskej Bystrici väzbu pre hrozbu ovplyvňovania svedkov potvrdil.

Sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol Najvyšší súd SR. Kajetán Kičura žiadal o prepustenie z väzby v júni a v novembri 2020, súdy mu však nevyhoveli. Naposledy mu ŠTS predĺžil lehotu trvania väzby do 21. júna 2021.

Viac k témam: akcia Rezervy, súd, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kičura ide na slobodu, bývalého šéfa hmotných rezerv prepustili z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *