Home / šport / Tenis / Do 2. kola štvorhry na Australian Open postúpili len dvaja Slováci, Zelenay a Martin sa lúčia

Do 2. kola štvorhry na Australian Open postúpili len dvaja Slováci, Zelenay a Martin sa lúčia

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Dvaja zo štyroch Slovákov vo štvrtok postúpili do 2. kola štvorhry na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. Medzi mužmi sa to podarilo len Filipovi Poláškovi, medzi ženami ide ďalej Viktória Kužmová.

Filip Polášek po boku Chorváta Ivana Dodiga potvrdili úlohu favoritov, keď ako deviaty nasadený pár zdolali španielsku dvojicu Pablo Carreňo Busta, Marc López hladko 6:1, 6:3. Vlani sa Polášek s Dodigom prebojovali na AO až do semifinále.

Prvé kolo bolo konečnou pre Andreja Martina aj Igora Zelenaya. Andrej Martin s Rakúšanom Tristanom-Samuelom Weissbornom prehrali s rovnako nenasadenou kanadskou dvojicou Vasek Pospisil, Denis Šapovalov 3:6, 6:7 (3), Igor Zelenay s Indom Divijom Sharanom podľahli nemeckému duu Yannick Hanfmann, Kevin Krawietz 1:6, 4:6.

Viktória Kužmová s Ruskou Annou Kalinskou, ktoré sa na minulotýždňovom turnaji WTA v Melbourne vo štvorhre prebojovali až do finále, zdolali vo štvrtok pár z Kazachstanu Julia Putincevová, Zarina Dijasová 6:4, 6:2.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Do 2. kola štvorhry na Australian Open postúpili len dvaja Slováci, Zelenay a Martin sa lúčia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *