Home / šport / Ostatné športy / Úvod majstrovstiev sveta v biatlone patril Nórom, Slovákom preteky miešaných štafiet nevyšli

Úvod majstrovstiev sveta v biatlone patril Nórom, Slovákom preteky miešaných štafiet nevyšli

10.2.2021 (Webnoviny.sk) – Nórske kvarteto v zložení Sturla Holm Laegreid, Johannes Thingnes Bö, Tiril Eckhoffová a Marte Olsbuová Röiselandová ovládlo úvodnú súťaž na majstrovstvách sveta v biatlone v slovinskej Pokljuke.

Preteky miešaných štafiet na 4 x 7,5 km vyhrali Nóri s náskokom 27 sekúnd pred tímom Rakúska (David Komatz, Simon Eder, Dunja Zdoucová, Lisa Theresa Hauserová), tretiu priečku obsadili a bronz získali Švédi v zložení Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Linn Perssonová a Hanna Öbergová (+30,6 s).

Slováci na osemnástom mieste

Nóri museli v stredu dobíjať až jedenásťkrát, no bežecky boli výborní a nestačili na nich Rakúšania s dvoma dobíjaniami a ani Švédi, ktorí dobíjali osemkrát. Prekvapením je až 9. priečka Rusov, ktorí štartovali ako športovci Ruskej biatlonovej únie.

Slovenský tím v zložení Michal Šima, Tomáš Hasilla, Ivona Fialková a Paulína Fialková v konečnom účtovaní obsadil 18. priečku so stratou 5:06,1 min na víťazov.

Michal Šima po štyroch chybných výstreloch poslal na druhý úsek z 23. miesta Tomáša Hasillu, ktorý minul dvakrát a na odovzdávku prišiel na 20. pozícii.

Cieľom bola pätnástka

„Nie som veľmi spokojný, na trati som dosť trápil,“ zhodnotil pre RTVS Šima, Hasilla po ňom dodal: „Sme vzadu, takže nie som spokojný. Chceli sme sa hýbať do pätnástky. Dúfal som, že sa dotiahnem na väčšiu skupinu v popredí. Bežecky som sa cítil celkom fajn, mal som super lyže. Uvidíme, ako to pôjde ďalej.“

Ivona Fialková síce previedla bezchybnú streľbu v ľahu, no v stoji sa jej nedarilo podľa predstáv a musela absolvovať jeden trestný okruh, jej sestra Paulína tak na trať vybiehala z 22. priečky.

Paulína Fialková v ľahu trafila všetkých päť terčov bez dobíjania, v stoji potrebovala jeden rezervný náboj. V cieli napokon skončili Slováci na 18. mieste o dve desatiny sekundy pred Estónskom.

Vo štvrtok je v Pokljuke voľný deň, v piatok 12.2. absolvujú rýchlostné preteky muži a o deň neskôr aj ženy.

Viac k témam: biatlon, Majstrovstvá sveta v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Úvod majstrovstiev sveta v biatlone patril Nórom, Slovákom preteky miešaných štafiet nevyšli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *