Home / SLOVENSKO / Kasína a herne z Banskej Bystrice postupne vymiznú, ostať by vraj mali len dve či tri prevádzky

Kasína a herne z Banskej Bystrice postupne vymiznú, ostať by vraj mali len dve či tri prevádzky

9.2.2021 (Webnoviny.sk) – Banskobystrickí mestskí poslanci na utorkovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili úpravu všeobecne záväzného nariadenia o hazardných hrách na území mesta.

Po novom sa mení vzdialenosť, kde herne môžu vzniknúť, a to z 200 metrov na minimálne 500 metrov od škôl, školských zariadení, zariadení sociálnych služieb, liečební závislostí a ubytovní mládeže.

Nové nariadenie nadobudne účinnosť od 1. marca a väčšiny prevádzkovateľov sa dotkne po uplynutí platnosti ich jednotlivých individuálnych licencií.

Počet herní sa výrazne zníži

Ako uviedol mestský poslanec a poslanec Národnej rady SR Igor Kašper (Sme rodina), v súčasnosti máme na území mesta 23 herní a kasín.

„Som veľmi rád, že týmto o 90 percent obmedzíme herne a kasína v meste. Zo súčasných 23 by mali ostať dve, maximálne tri,“ uviedol poslanec s tým, že ak sa časom ukáže, že to nestačí, tak sa znovu môžeme zísť a prijať uznesenie, ktorým sa tieto zariadenia úplne zakážu.

Primátorov návrh neprešiel

Primátor Ján Nosko už po schválení novely zákona o hazardných hrách Národnou radou SR, ktorá nadobudla účinnosť 1. novembra minulého roka, avizoval, že bude iniciovať úplný zákaz hazardu.

Takýto návrh predložil na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ale poslanci ho nakoniec nepodporili aj pre obavu, že by hazard prešiel do ilegality.

Viac k témam: hazard, zákaz hazardu, zákon o hazardných hrách
Zdroj: Webnoviny.sk – Kasína a herne z Banskej Bystrice postupne vymiznú, ostať by vraj mali len dve či tri prevádzky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *