Home / SLOVENSKO / Britská mutácia koronavírusu sa v Lomničke nepotvrdila, ale istú podobnosť testy odhalili

Britská mutácia koronavírusu sa v Lomničke nepotvrdila, ale istú podobnosť testy odhalili

9.2.2021 (Webnoviny.sk) – V obci Lomnička v okrese Stará Ľubovňa sa v pozitívnych vzorkách na ochorenie COVID-19 britská mutácia vírusu nepotvrdila, rovnako ani vo vzorkách z okresu Stará Ľubovňa.

Informovala o tom agentúru SITA regionálna hygienička Mária Mancalová, podľa ktorej sa však u približne 50 percent vzoriek potvrdil variant podobný britskej mutácii. Niektorých obyvateľov obce Lomnička čaká v stredu 10. februára testovanie formou RT-PCR testov.

Viac o téme: Koronavírus

V obci s približne 3 200 obyvateľmi sa podľa hygieničky vyskytlo za krátky čas viac prípadov ochorenia COVID-19. Obyvatelia majú za sebou dve kolá celoplošného skríningového testovania. V prvom kole bolo otestovaných 1 260 ľudí, z toho bolo 51 pozitívnych.

V rámci druhého kola otestovali 1 002 obyvateľov, pozitívnych bolo 21 z nich, čo predstavuje mieru pozitivity 2,09 percenta. Práve úzke kontakty pozitívnych obyvateľov z posledného kola by mali v stredu absolvovať testovanie formou RT-PCR testov.

Viac k témam: Koronavírus, mutácia koronavírusu, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská mutácia koronavírusu sa v Lomničke nepotvrdila, ale istú podobnosť testy odhalili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boj o Fond na podporu umenia. Na odmietnutie novely zákona vyzýva poslancov vyše 200 mimovládok

Fond na podporu umenia vznikol preto, aby nerozhodovali politici, ale odborníci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *