Home / SLOVENSKO / Poľadovica komplikuje situáciu na cestách pod Tatrami, technika cestárov nestačí

Poľadovica komplikuje situáciu na cestách pod Tatrami, technika cestárov nestačí

8.2.2021 (Webnoviny.sk) – Situácia na cestách pod Tatrami je pre poľadovicu veľmi zlá. Cestárom sa podarilo sprejazdniť hlavné ťahy, problematické sú však niektoré úseky.

„Robíme, čo sa dá, vyťahujeme zapadnuté autá a snažíme sa, aby boli cesty prejazdné, pracujeme najmä na nebezpečných úsekoch,“ povedal pre agentúru SITA Marcel Polomský zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, oblasť Poprad.

Pomôcť by mohol traktor

Na niektorých cestách však technika cestárov nestačí. Napríklad na ceste so strmým svahom do Gánoviec cestárskej auto v prvej zákrute nepochodilo a muselo sa vrátiť späť. „Budeme tam musieť zrejme poslať traktor,“ dodal Polomský.

Pre silnú poľadovicu boli dnes ráno uzatvorené časti ciest v úseku Liptovská Teplička – Vikartovce a v úseku Štrba – Šuňava. Z rovnakého dôvodu je ťažko prejazdná cesta Spišská Nová Ves – Smižany – Spišský Štvrtok, informuje internetová stránka stellacentrum.sk.

Na nebezpečnú situáciu na cestách upozorňuje aj popradská samospráva. „Žiadame obyvateľov, aby von vychádzali len v nutných prípadoch, aj to len s veľkou opatrnosťou,“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke. Správa mestských komunikácií cez noc vysypala 100 ton posypovej soli.

Pomáhajú aj hasiči

Na cestách pomáhajú aj hasiči. Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, odstraňujú popadané stromy a zasahujú aj pri nehodách.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal ešte v nedeľu výstrahu druhého stupňa pred poľadovicou v okrese Poprad a Kežmarok. Platí dnes do 15:00. Upozorňuje, že tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako napríklad dopravu či pohyb ľudí.

Viac k témam: cestári, doprava, poľadovica
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľadovica komplikuje situáciu na cestách pod Tatrami, technika cestárov nestačí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *