Home / SVET / Uvoľnená časť horského ľadovca spôsobila v Indii záplavy, ktoré si vyžiadali ľudské obete

Uvoľnená časť horského ľadovca spôsobila v Indii záplavy, ktoré si vyžiadali ľudské obete

7.2.2021 (Webnoviny.sk) – V Indii v nedeľu spustili rozsiahlu záchrannú akciu po tom, ako uvoľnená veľká časť horského ľadovca zapríčinila v štáte Uttaránčal záplavy a zničila množstvo domov.

Zatiaľ hlásia deväť mŕtvych a približne 140 nezvestných zamestnancov dvoch vodných elektrární.

Museli vypustiť priehrady

Voda sa dostala do dvoch priehrad, pričom jednu elektráreň zničila a druhú poškodila. Úrady varovali obyvateľov v oblasti rieky Alaknanda, aby okamžite odišli do bezpečia.

Zároveň vypustili ďalšie dve priehrady, aby zabránili zaplaveniu miest Haridvár a Rišikeš, kde zatvorili všetky turistické miesta a zastavili všetky vodné aktivity.

Záplavy udreli aj v minulosti

Indický premiér Narendra Modi na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že „neustále monitoruje situáciu“. Dodal, že „India stojí za všetkými obyvateľmi štátu Uttaránčal a modlí sa za ich bezpečnosť“.

V roku 2013 zomreli v tomto štáte tisíce ľudí po tom, ako silné dažde spustili záplavy a zosuvy pôdy. Zničili pritom tisíce domov a cesty a v mnohých častiach prerušili komunikačné spojenie.

Viac k témam: záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Uvoľnená časť horského ľadovca spôsobila v Indii záplavy, ktoré si vyžiadali ľudské obete © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *