Home / SLOVENSKO / Testy pre deti ešte nie sú nakúpené, Matovič chce vedieť dôvod od Sulíka

Testy pre deti ešte nie sú nakúpené, Matovič chce vedieť dôvod od Sulíka

7.2.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal, že sa bude rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), prečo nie sú nakúpené testy, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa. Tieto testy bude používať pri testovaní detí Rakúsko.

Pred dvoma týždňami som o tom hovoril na tlačovej besede a požiadal ministerstvo zdravotníctva, aby zadalo objednávku voči Správe štátnych hmotných rezerv. Ako sa priebežne informujem, tak stále súťaž nebola spustená. Takže budem sa pýtať v podstate nadriadeného štátnych hmotných rezerv, ministra hospodárstva, že čo sa tu zasa deje. Prečo tie testy nie sú zabezpečené,“ uviedol Matovič.

Viac o téme: Koronavírus

Premiér v relácii tiež informoval, že sa s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) rozprával o prioritizácii učiteľov pri očkovaní na ochorenie COVID-19. „Tak, aby učiteľ, ktorý do triedy príde, aby nežil v strachu, že sa môže pri výkone svojho povolania nakaziť,“ pokračoval Matovič. Na čom sa dohodli by mal minister zdravotníctva oznámiť v pondelok 8. februára.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Testy pre deti ešte nie sú nakúpené, Matovič chce vedieť dôvod od Sulíka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *